Savremeni i skoro nepodnošljivi trend je to da nam se ultimativno "kroji" način ishrane. Za svaku kategoriju ljudi (zdravih ili bolesnih, mladih ili starih, mršavih ili gojaznih...), postoji toliko stereotipnih ograničenja, da na kraju ispada da ne smeš ništa da jedeš... Ovo je mesto za deljenje recepata zdrave i ukusne hrane.
ZDRAVO POHOVANJE Ako volite divno, hrskavo, pohovano meso (ribu, patlidžane, tikvice...), a ubedili su vas da je to izuzetno štetno (jer je puno holesterola i triglicerida), vreme je da im doakate i spremite nešto zdravo pohovano: 1. umutite belanca (broj zavisi od količine onoga što ćete pohovati), a žumanca sačuvajte za onu "grešnu" hranu, npr. filove za tortu, špagete "karbonara", majonez i sl. 2. pomešajte susam sa prezlama, u odnosu 4:1 (na 4 kašike susama, jedna kašika prezli) 3. Uvaljajte komade (bilo čega) u belance, pa u smesu susam-prezle, složite u pleh, tek ovlaš namazan maslinovim uljem, i pecite u rerni, pola sata do 45 minuta, u zavisnosti od onoga što pohujete (na "pola puta", okrenite parčiće, da se ispeku ravnomerno)... Četiri sporazuma sa sobom: Besprekorno koristi svoju reč. Ništa nemoj shvatati lično. Nemoj stvarati pretpostavke. Uvek učini sve što možeš.
Poruku je menjao-la Lakonac - Utorak, 01/Aug/2017, 19:01